4.3. Varslingslyder generelt

Det kommer lyd i utlånsprogrammet når det er meldinger som biblioteket må følge med på. F.eks. reservering, melding på låner, gebyr osv. Det kommer ikke noen lyd fra programmet når utlån/innlevering er ok. Den pipelyden som eventuelt kommer da er fra strekkodeleseren.

Det strekkodeleseren gjør er å gi fra seg et pip dersom den er i stand til å lese en strekkode. Den vet ikke hva datamaskinen ønsker, om boken ikke hører til biblioteket, eller om andre unntak. Den piper når den klarer å lese en strekkode, og lager da ikke lyd når den ikke leser strekkoder.

Vanligvis er det mulig å skru av strekkodeleserens pip. Ta kontakt med oss hvis du er usikker. Det vi trenger å vite er merke og modell.

Dersom biblioteket ikke hører lyd ved disse meldingene, reservering osv., så er det fordi PC'en mangler høytaler, ikke er satt opp for lyd eller lyden er rett og slett skrudd ned.

4.3.1. Varslingslyd ved innlevering

For å få en varslingslyd ved meldinger om purregebyrer, regning sendt og reservering, trenger du høytaler til pc'en (innebygd eller ekstern) og lydkort.

I Windows velger du Start -> Innstillinger -> Kontrollpanel -> Lyder. Under Lyder> velger du - Utropstegn (denne må være aktiv). Du kan også velge mellom ulike lyder og teste lyden ved å trykke på den lille play-pilen.